Bekkenbodemproblemen & chronic pelvic pain

Bekkenbodemproblemen & chronic pelvic pain

Over ons - About us

Artikels en weetjes over bekkenbodemproblemen & chronische pelvische pijn.

Terug de fiets op zonder pijn - het kan!

2017Posted by Bekkenbodemproblemen.be Wed, March 22, 2017 22:49:42

Terug op de fiets!

Fietsen is een dynamische activiteit, die je als patiënt ook terug wat vrijheid geeft. Alleen zijn de meeste fietszadels een ware hel voor mensen met bekkenbodemproblemen of chronische pijn in deze regio. Onze noorderburen ,bij wie het fietsen nog meer in de cultuur ingebakken zit, hebben daarvoor speciale zadels en websites uitgebracht. Het volstaat om zadelpijn of zadel prostaatklachten te 'googelen' en je krijgt een hele reeks foto's van alternatieve zadels. Bespreek het met je fietshandelaar of je deze zadels eventueel eens kan uitproberen alvorens je ze aankoopt. De meeste patiënten geven aan dat een breed zadel doorgaans minder pijn geeft. Daarnaast zijn er voor mannen en wielerfanaten speciale dunne zadels met een uitsparing om klachten van de prostaat te vermijden.

Fietsen is trouwens ook goed voor je gezondheid en minder belastend dan vele andere bewegingsvormen, dus probeer het zeker eens uit! Blijf je pijn hebben bij het fietsen kan het ook helpen een speciale fietsbroek te dragen bij het fietsen, om het contact met het zadel te verzachten.

Bij speciale fietszadels is het wel belangrijk dat je de houding die de fabricant aanbeveelt in het oog houdt. Sommige zadels zijn specifiek voor rechtop fietsen (90%), andere zijn voor sportievere fietsen waarbij je meer voorovergebogen zit.

De meeste van deze fietszadels kan je terugvinden op www.fietszadelpijn.nl maar zijn vaak vooral echte wielerfanaatzadels.
Het Duitse zadel van SQLab is ideaal voor de recreatieve fietser. Je kan het zadel simpel online bestellen via o.a. www.bol.com.

Ervaring van een patiënt.

Sinds ik de SQ lab Easy Seat Active City bestelde, kan ik terug fietsen, ik was zo blij als een kind! Een klein stukje van mijn vrijheid terug én dat net voor de lente. Laat de zon maar komen...
  • Comments(1)//artikels.bekkenbodemproblemen.be/#post11