Bekkenbodemproblemen & chronic pelvic pain

Bekkenbodemproblemen & chronic pelvic pain

Over ons - About us

Artikels en weetjes over bekkenbodemproblemen & chronische pelvische pijn.

Info-avond bekkenbodemproblemen op 7/2/2017 - HET VERSLAG!

2017Posted by Bekkenbodemproblemen.be Mon, February 27, 2017 22:07:32

Info- avond rond bekkenbodemproblemen

Dinsdagavond 07-02-2017

Femma Sint-Gillis-Waas organiseert een infoavond rond bekkenbodemproblemen.

Waar verenigingen mekaar ontmoeten, deze keer de mantelzorgbeurs, waar onze VZW Bekkenbodemproblemen aanwezig was om patiënten kennis te laten maken met onze VZW.

De postkaartjes 1 op 3 vrouwen werden er verdeeld en gesprekken rond bekkenbodemproblemen werden zo vlotjes op gang gebracht. “Een goed idee om ook een avond rond bekkenbodemproblemen te organiseren” vond het bestuur van Femma Sint-Gillis-Waas.

Eerst wat onzeker afwachten of er wel genoeg leden op af zouden komen, want het is ten slotte een onderwerp dat nogal intiem is en het taboe is groot. Een voorzichtige 20 werd er geschat.

De opkomst was boven verwachting heel groot, het vergaderzaaltje was bijna te klein om alle 39 aanwezigen vlot te laten plaatsnemen, een mooi aantal!

Onze vereniging heeft zich eerst kort kunnen voorstellen en Kinesiste Karin De boom heeft de avond verzorgt. Ze deed dit op een heel gepassioneerde manier, met heel duidelijk verstaanbare woorden, en zonder veel poespas. Ze wist de aanwezige dames aandachtig te boeien.
Er was ook plaats voor vragen of opmerkingen.

De avond werd afgesloten met basis bekkenbodemoefeningen, in groep en terwijl je op een stoel zit.
Er is geen tijd of mogelijkheid om dit individueel correct op te volgen.

De lift, korte aanspanningen, enkele tellen aanhouden, korte aanspanningen, ademhaling niet te vergeten, want sommige dames begonnen bijna rood aan te kleuren ;-) .Dit alles werd op een heel aangename manier gebracht.

Naargelang de avond vorderde kwamen ook vragen vanuit de groep en je voelt dat de schroom stilaan plaats ruimde naar meer openheid.

De aanwezige vrouwen vonden het heel nuttig om de duidelijke informatie over de mogelijke problemen en wat je kan doen als preventie van de kinesiste te vernemen!

Femma Sint-Gillis-Waas is de eerste vereniging die via onze vzw bekkenbodemproblemen de stap heeft gezet om een infoavond te organiseren, en hopelijk was dit de eerste in een lange rij.

Zo vernemen we pas dat KVLV Zwijndrecht ook een infoavond organiseert en dit in het najaar, september 2017.

Preventie-Informeren, kennis- en ervaringsverhalen uitdragen is het doel van www.bekkenbodemproblemen.be

Missie geslaagd!

  • Comments(0)//artikels.bekkenbodemproblemen.be/#post9