Bekkenbodemproblemen & chronic pelvic pain

Bekkenbodemproblemen & chronic pelvic pain

Over ons - About us

Artikels en weetjes over bekkenbodemproblemen & chronische pelvische pijn.

Verslag patiëntennamiddag juni 2017

2017Posted by Bekkenbodemproblemen.be Tue, August 01, 2017 22:04:42
Patiëntennamiddag-huiskamerbijeenkomst 17 juni 2017.

Zaterdagnamiddag werden leden van de vzw bekkenbodemproblemen ontvangen in een huiselijke sfeer. Na de ontvangst werd er gezorgd voor koffie - thee – water en huisgemaakt gebak.

Intussen kon Iedere aanwezige zich (indien gewenst) voorstellen en hun verhaal doen en de gesprekken kwamen vlot op gang.

Er is zoveel er- en herkenning in de problemen die we tegenkomen en wat ons opvalt, is dat iedereen toch zoekt naar goede manieren om klachten te verlichten.De ervaringen werden vlotjes uitgewisseld, en tips werden onderling gedeeld.

Ogenschijnlijke intieme en gênante onderwerpen, zijn voor vrouwen en ook mannen in een groep met dezelfde klachten, veel gemakkelijker om over te praten.

Wat ons “hindert en klachten geeft”, maar ook wat ons “helpt” om het weer wat leefbaar te maken.

De klachten en oplossingen die voorbij kwamen:

· problemen met stoelgang maken en als oplossing # soorten water die stoelgang bevorderen- voedingstips of laxeermiddelen…

· bekkenbodempijn- zit pijn - pijn bij intimiteit en tips hoe men hiermee omgaat.

· Ontbreken van orgasme na een ingreep met mesh-sling voor incontinentie en hoe deze dame geholpen werd…

Kortom kostbare tips voor de aanwezigen en de moeite om mee naar huis te nemen.

Wat we nu in het bijzonder voorbij zagen komen was de intieme getuigenis van een dame die na haar tvt ingreep voor incontinentie problemen kreeg met het krijgen van een orgasme.

Het koppel heeft ons waardevolle informatie aangereikt door hun ervaring met ons te delen en ook door de bron van hun zoektocht naar een oplossing mee te geven.

Het begin van hun oplossing was (een zeldzame) studie van een Nederlandse urologe rond:

: Female sexual function and urinary incontinence

Milou D. Bekker
(In een volgende nieuwsbrief meer hierover)

Dit proefschrift werd met hun gespecialiseerde kinesiste- accupunctuur gedeeld en zij heeft het op haar beurt ook aandachtig bestudeerd.
De dame in kwestie was na drie behandelingen accupunctuur opnieuw in staat tot het krijgen van een orgasme.
Het heeft meer dan een jaar geduurd eer mevrouw tot deze uiteindelijk “zelf gezochte” oplossing is gekomen. Niet aangereikt door medische professionals. Maar ontstaan door “een niet opgeven” en “zich niet neerleggen na de ernstige complicatie van chirurgie met mesh”.
Opnieuw beter worden daar heeft men alles voor over.

Waar we unaniem mee eens waren op deze ontmoeting was:

ü dat er bij gynaecologen en urologen te weinig tot geen aandacht is, voor de seksuele beleving na de ingreep voor incontinentie of prolaps.

ü Dat er bij niemand van ons ooit een vraag door de behandelende arts rond seksuele beleving werd gesteld.

ü Dat er door de patiënt ook moeilijk spontaan over gepraat wordt met je arts.

ü Dringend meer aandacht en preventie en bespreekbaar maken van dit probleem is nodig.

Dank voor uw aanwezigheid en de fijne gesprekken en tot een volgende patiënten ontmoeting, of liever gezegd huiskamerbijeenkomst.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Johan Verhoeven Wed, November 15, 2017 00:50:49

Dag allemaal,

Na het plaatsten van een Male sling heb ik vanaf dag 1 tot op heden scrotum- en testikelpijnen met uitstraling via mijn linker hamstring over gans m’n linker been. Tijdens het verwijderen van de volledige prostaat met behulp van de Da Vincie robot werden de zenuwen gespaard maar voor de behandeling van mijn acute incontinentie zijn tijdens het plaatsen van de meshe de schaam- en omliggende zenuwen voor de instandhouding van een erectie beschadigt geraakt en ben ik dus impotent. Ik heb ook geen enkele seksuele prikkeling meer omdat het trigger-signaal voor de genotsgevoelens helemaal ontbreekt. Ik was 53 jaar toen de kanker zich manifesteerde en ik ben dankbaar dat de chirurg goed werk afleverde want de PSA-waarden zijn minimaal gebleven. Mijn seksuele frustraties zijn dikwijls moeilijk om ermee verder te moeten leven als broer en zus, maar onze vriendschapsband heeft na vele strubbelingen en het overwinnen van een langdradig en uitzichtsloos aanvaardingsproces uiteindelijk toch de bovenhand kunnen nemen. Mindfullnes en meditatie leren mij inzien dat het geestelijke en het vleselijke in elkaar kunnen evolueren naar een aangename lichaamservaring die nog een diepere vorm van genotsgewaarwording in de plaats kan stellen zodat het mentale de lichamelijke onvolmaaktheid kan overstijgen. Na zes intensieve jaren van vechten tegen deze alles-veranderende ziekte met de bijbehorende levenslange beperkingen en pijnen, alsook de vele bezoeken aan diverse pijnklinieken waar na het innemen van vele diverse pijnstilling ik nierinsufficiënt ben geworden, ben ik nu uitgerangeerd en zegt men dat ik er maar mee moet leren leven. Mijn verhaal eindigt hier niet, integendeel, ik wil me engageren om mannen die door dezelfde feiten op een zijspoor komen staan ze te helpen en voor te lichten om beter na te denken alvorens zij zouden kiezen om zich zomaar meshes te laten aanpraten door hun uroloog. Dit heeft allemaal een veel te grote impact op je verdere beroepsleven en zeker wanneer je nog schoolgaande kinderen hebt en een hypotheek dient te vereffenen. Voor mijzelf betekende dit jammer genoeg dat ik in de invaliditeit ben beland omdat er voor mijn intensieve lichamelijke job geen aangepaste werkmogelijkheid was omdat ik door de pijnen niet genoeg recupereer naar de volgende dag toe. Door de kanker ben ik ook niet zo sterk meer als voorheen en heffen en trekken is niet meer aan mij besteed, het klimmen en trappen lopen naar hoge bordessen in de raffinaderij lukt me helemaal niet meer. Toch geef ik het niet op en ben ik nog altijd op zoek naar hulpmiddelen die mijn comfort kunnen verbeteren.
Vriendelijke groeten, Johan.